Известие

Collapse
No announcement yet.

Дали да си купя ALFA 145 ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дали да си купя ALFA 145 ?

Здравейте маняци!
    Гледам обяви за алфи 145 1999-2000г с екстри (климатик,ел. пакет и др) и са м/у 3500 и 4000 лв цените горе долу за тези дето хващат око.
    Та се чудя дали си заслучават, мисля да си взимам кола след 2-3 месеца и съм се спрял на алфа 145 за сега! Струва ми се най-добре за тези пари по-нова кола не може май да се намери, още повече с екстри ( може би само фиат браво нещо от сорта)!

Ако някой знае инфо за колата да пише!
    Например дали дават често проблеми, какво се чупи най-често в алфа 145, дали вървят двигателите 1,4, 1,4/16V и 1,6 ( разлитните модефикации) дали харчат много?
    Колко струват ако се развалят основните части, например:

-бензинова помпа
    -амортесиори
    -лагери
    -биалетки
    -накладки/спирачни дискове
    -съединител (важна и скъпа част във всеки автомобил, струва м/у 200 и 250 лв май за различните модели)
    -носачи

Това се сещам в момента, ако някой се сеща още да допълни!
    А гордите собственици да пишат в темата мнения, впечетления и отзиви!!!

Айде готина седмица на всички от мене!!!

И аз преди известно време така се чудих В крайна сметка взех , само че 146 и съм засега много доволен от избора си. За това какво се троши и т.н. е малко относително ... В смисъл някои по - вещ колега да ти обесни , ако се навие. Ако наистина попаднеш на 99-00 ще е само в плюс за теб Ето тук можеш да видиш малко цени на частите :
    http://axm-auto.com/index2.php?brand=3

Айде успех и умната
    Хиляда триста петдесет и един кубически сантиметра сърце ...

Comment

Здравей! Ще ти дам добронамерен съвет - ако в Алфа Ромео те привличат само ниската цена и екстрите, по-добре се откажи. Това е кола за хора с по-специално отношение и с уклон към спортното шофиране. Факт е, че имат многобройни дребни, но дразнещи недостатъци, които тровят спокойното ежедневие - некачествени пластмаси, дефекти в бравите и ключалките и т.н., които тровят спкойното ежедневие и стават причина за намразване на марката. Така че си помисли хубаво дали точно Алфа Ромео е твоята марка. Успех!
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Здравей. Ако търсиш отговор директно на въпроса "дали да си купя алфа", на дали ще намериш някой тук който да ти каже "недей" Относно ремонтите и цените можеш да погледнеш тук http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=1688. Като цяло колата е добра. Има сравнително здрава ходова част, возията е малко твърдичка, но подобаваща на доста директното управление, добра динамика дори и при по-малките двигатели и добър набор от екстри за парите си. Наскоро се обсъждаше в една тема, че е доста не маневрена кола, аз лично никога не съм имал проблеми с това, а и има доста добра хидравлика (в крайна сметка тя е тази, която компенсира големия радиус на завоя). Минусите са основно от към поддръжка. Не може да се каже, че са от най-евтините автомобили за поддръжка, но положението не е трагично. В крайна сметка каквото и да си вземеш ако е някоя пълна греда... Относно разхода...ми и той не е мъничък, но пък всичко е подплътено с много приятни изживявания докато я караш Аз например съм с 1,4 TS двигател и харчи 12/100 градско, извънградско е 7,5/100. Като цяло съм останал с впечатление, че това са разходите, които масово се срещат при тези коли. Има и доста по-големи, но това зависи от стила на шофиране. Ако това те притеснява виж дизеловите модели. При тях гледам, че положението е доста по-добро, но аз нямам пряко наблюдение и по-добре някой от колегите да каже. Ако аз сега си купувам кола бих се насочил към дизел 1,9 JTD (той обаче май е малко повечко от ценовия диапазон който си посочил) ако трябва да е бензин 1,6 TS. Това като за градска, ако мога така да се изкажа, кола. Иначе всичко от тези двигатели нагоре носи още по голям кеф . Като за финал бих ти казал, че ако колата те кефи на външен вид и е запазена, се уговаряш с продавача, да я водиш и на една диагностика (и за това има доста писано, виж къде е най-сигурно) преди да я вземеш да ти прегледат основните неща, а и реалните километри да ти кажат. Тъкмо по пътя ще я усетиш как се държи на пътя. Та, ако резултатите са добри и цената те устройва плащаш, скачаш зад волана и после ни пишеш, за да се похвалиш Успех!
        The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Ето какво съм написал в една друга тема за моите впечатления:
          Минуси:
          - Много шумно окачване.
          - Тракане и скърцане от интериора.
          - Сложен и скъп за поддръжка двигател(вкл.инжекционна система)
          - Много е ниска.

Плюсове:
          - Красива и неостаряваща като дизайн.
          - Добра динамика и звук от двигателя.
          - Много добри спирачки.
          - Отлично поведение на пътя.
          - Много екстри за ниска цена.
          - Много добър интериор, като пространство, удобство и функционалност.
          - Евтини части по окачването.

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...809#post342809

Ако не ти пука, че всеки ще се ебава, че караш италиански кошник, но в същото време тайно ще завижда и ако можеш да си позволив във всеки един момент да извадиш 300-400лв., ако излезе нещо за ремонт, то това е твоята кола. Не че ще я ремонтираш всеки месец, аз за 6 месеца съм ги дал само един път тия пари.
          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
          Mazda 6 2.3 2005
          sigpic

Comment

а пък аз ги карам по малко да има за повече - факт до сега не съм сменил нищо по колата ,защото се е налагало - всичко което съм направил по нея е защото аз съм искал
            alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Незнам вие какво мислите,но на мен Алфата ми е много по-удобна отколко Голф 3 например-говоря от личен опит.Освен това ако си малко "в час" можеш сам да си я правиш-аз поне така правя(избягвам "майсторите").

Comment

Колега....има два вида хора. Такива, които си купуват колата според това дали харчи малко, дали е здрава. Тези хора тъсят икономически интереси във своя автомобил. Стават, отиват на работа, прибират се и това им струва малко...Удоволствието им тук идва от намалените разходи и без това в трудния живот.
                Има и втори вид хора. Това са тези, които си купуват неща, включителни и кола, заради самото удоволствие от марката. А именно Алфа Ромео. Доста харчи...скъпи са частите, доста трака....не мога да кажа че съм спестил с тази покупка...Тогава какво подяволите ме накара да си купя тази кола?!?!?!? Отговора намерих, след като си я прибрах от автокъщата в Пловдив по пътя до Сливен. Този отговор продължавам да намирам и всяка сутрин, в която ходя с нея на работа....Успех колега и дано си разбрал от кои хора си
                Last edited by trouble; d.m.y г., 22:24.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
                Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

моита е малко по мошничка НО не съм изпитвал такова удоволствие от карането на никоя друга кола дори и без да я форсирам много . Супер хидравлика , супер спирачки пълна с екстри много красива !!! Шефа ми има Ауди А4 2008 2.0 ТДИ 8 скорости автоматик еми скучно ми е с него : не усешташ така ускорението хидравликата му НЕ Е по добра от моята спирачките НЕ СА по добри . няма го нервното ръмжене на ускоряващия двигател с аудито се придвижваш от т.А до т.Б скука и толкова ! А от АЛФАТА слизам ухилен до уши и много адреналин в кръвта
                  146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
                  145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                    Здравей! Ще ти дам добронамерен съвет - ако в Алфа Ромео те привличат само ниската цена и екстрите, по-добре се откажи. Това е кола за хора с по-специално отношение и с уклон към спортното шофиране. Факт е, че имат многобройни дребни, но дразнещи недостатъци, които тровят спокойното ежедневие - некачествени пластмаси, дефекти в бравите и ключалките и т.н., които тровят спкойното ежедневие и стават причина за намразване на марката. Така че си помисли хубаво дали точно Алфа Ромео е твоята марка. Успех!
                    Тук си много прав за бравите и дръжките И аз имам проблеми с тях,тъкмо оправих едната и се развали другата.Много лошо са направени,но засега съм си доволен от колата и за момента не мисля да я сменям,а колкото до колегата който иска да си вземе 145-ами моят съвет е да Малък недостатък поне за мен за момента,е че задницата е малко повдигната,в смисъм като съм в колата като гледам назад малко по-трудно преценявам дали съм близо до кола или стълб или каквото и да е там (може би защото съм нов шофьор )
                    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer 103hp 1995г

Comment

Working...
                    X